Hvordan lykkes med eksternt utviklingsteam

I det moderne arbeidslivet blir fjernarbeid stadig mer populært, spesielt innen teknologiindustrien. Å ha et eksternt utviklingsteam kan være en effektiv måte å tilføre ny ekspertise og utvide kapasiteten, men det krever nøye håndtering for å sikre suksess. Her er noen nøkler til hvordan du kan lykkes med et eksternt utviklingsteam:

Behandle alle som egne ansatte

Selv om teamet ditt er spredt over ulike geografiske områder, er det viktig å behandle alle som om de var på kontoret. Dette betyr å inkludere dem i bedriftskulturen, gi dem tilgang til de nødvendige ressursene og oppmuntre til samarbeid. Når alle føler seg som en del av laget, øker produktiviteten og trivselen.

Se hverandre fysisk

Selv om mye av samarbeidet skjer digitalt, er personlige møter viktige. Prøv å planlegge fysiske møter, ideelt sett annenhver måned, der teamet kan samles og samarbeide ansikt til ansikt. Dette hjelper til med å bygge sterke relasjoner og styrke teamånden.

Bruk kommunikasjonsverktøy som Teams/Zoom

Moderne teknologi har gjort det enklere enn noensinne å samarbeide på tvers av avstander. Bruk verktøy som Microsoft Teams, Zoom og Slack for regelmessig kommunikasjon. Ikke begrens samtaler til jobbrelaterte emner; ta deg tid til å bli kjent med kollegene dine og bygge personlige relasjoner.

Bygg et sterkt brand

Inkluder utviklerne i utlandet som en viktig del av bedriftens brand. Send dem bedriftsmerchandise, t-skjorter og andre gaver. Dette viser at du setter pris på deres bidrag og ønsker å inkludere dem i bedriftskulturen, selv om de er geografisk atskilt.

Å lykkes med et eksternt utviklingsteam krever en bevisst innsats for å bygge sterke relasjoner, opprettholde effektiv kommunikasjon og inkludere alle som en integrert del av organisasjonen. Med riktig tilnærming kan et eksternt team bli en verdifull ressurs som bidrar til bedriftens suksess.

Vis tillit

Tillit er avgjørende for suksess med et eksternt utviklingsteam. Gi teamet autonomi til å ta beslutninger og stole på at de vil levere resultater. Dette gir dem eierskap til prosjektene og øker engasjementet.

Teambuilding for alle

Arranger jevnlig teambyggingsaktiviteter som inkluderer alle, uavhengig av hvor de er lokalisert. Dette kan være virtuelle spill, konkurranser eller felles prosjekter som oppmuntrer til samarbeid på tvers av landegrenser.

Introduser flat organisasjonsstruktur

En flat organisasjonsstruktur gir mer fleksibilitet og åpenhet. Dette kan bidra til å redusere hierarkiske barrierer og oppmuntre til mer direkte samarbeid mellom teammedlemmer.